Waarom moet u een woning laten taxeren?

Er zijn verschillende redenen waarom de waarde van een woning moet worden bepaald. De meest bekende reden is voor het verkrijgen van een hypotheek in verband met de aankoop of verbouwing van een woning. Echter zijn er meerdere redenen voor taxatie van een woning namelijk, bij scheiding, een verkregen erfenis of verkoop van een woning.


Waardering van de woning?

Voor de juiste waardering in de taxatie wordt door Huyz | taxatie en advies een inspectie van de woning ingepland. Tijdens deze inspectie wordt de woning op tal van belangrijke facetten beoordeeld.

De belangrijkste aspecten zijn staat van onderhoud, inhoud en oppervlakte, indeling, constructie en materialen. Ook wordt uitgebreid gekeken naar isolerende voorzieningen, juridische aspecten en de ligging en omgeving van de woning.

Ik hanteer tijdens het taxeren een vaste norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Uw taxatie is al na enkele dagen digitaal beschikbaar. Uiteraard krijgt u het origineel ook nog thuisgestuurd.

Het taxeren van een woning dient uitgevoerd te worden door een onafhankelijk en gecertificeerd taxateur.


Onafhankelijk en gecertificeerd Taxateur

Om te mogen taxeren dient de taxateur gecertificeerd zijn en ingeschreven staan bij een kwaliteitsregister. De taxateur Lianne Sikma van Huyz | taxatie en advies staat ingeschreven in het register van Nederlands Register Vastgoed Taxateur, ofwel het NRVT. Daarnaast is de taxateur aangesloten bij de taxatie-instituut NWWI. De rapporten die opgesteld worden voldoen hiermee aan de eisen van de NHG en worden door alle financiële instellingen geaccepteerd.

Huyz | taxatie en advies  is daarnaast aangesloten bij de branche organisatie VBO Vereniging van makelaars en taxateurs.


Werkgebied

Huyz | taxatie en advies is werkzaam in Zuidwest-Friesland. De taxateur mag een taxatie uitvoeren in een straal van 30 kilometer rondom haar kantoor in Wijckel. In deze straal vallen onder andere de plaatsen Lemmer, Joure, Heerenveen, Sneek, Bolsward en Koudum.


Afspraak maken of meer informatie over de taxatie van uw (nieuwe) woning?

Bel 06 10 01 68 15 of stuur mij een bericht.